به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان فارس، کتايون نجفي زاده در مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي اظهار داشت: در مرگ مغزي به دليل تخريب کامل سلولهاي مغز، اميدي به زنده ماندن و برگشت دوباره بيمار وجود ندارد.
وي افزود: علت زنده ماندن قلب و تپش آن نيز، باطري سينوسي-دهليزي است که خاصيت خودکار دارد و تا زماني اکسيژن رساني وجود داشته باشد قلب نبز کار مي کند.
نجفي زاده تصريح کرد: کساني که مرگ مغزي ميشوند، بيش از 14 روز زنده نمي مانند چرا که در مرگ مغزي موادي از مغز ترشح مي شود که سمي است و موجب ايست قلبي مي شود.
رئيس واحد فراهم آوري اعضاي پيوندي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي اذعان داشت: متأسفانه آمار رضايت خانواده هايي که فردي از آن مرگ مغزي شده و مي تواند اعضايش را اهداء کند،در کشور 37 درصد است.
نجفي زاده گفت: اين در حالي است که ما در جامعه اي زندگي مي کنيم که فرهنگ ايثار و راه امام حسين (ع) در آن ارزش است.
وي افزود: تلاش دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در اين زمينه آن قدر مفيد بوده که توانسته است ميزان رضايت اولياي دم افراد دچار مرگ مغزي را براي اهداي اعضاء شان به 96.3درصد برساند.
وي اظهار داشت: تنها دانشگاهي که مبحث مرگ مغزي به عنوان واحدي درسي در آن تدريس مي شود، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي است و اين مايه مباهات است.
وي خاطر نشان ساخت: دانشجويان رشته پزشکي مي توانند از سال سوم به بعد وارد اين کار شوند و به عنوان کار دانشجويي با تماس و جستجوي کساني که مرگ مغزي شدهاند زمينه اهداء اعضاي آنها را به افراد نيازمند فراهم کنند.
انتهاي پيام/